..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, May 25, 2011

..nur kasih the movie: my point of view..


Dah tengok Nur Kasih..camne eh nak cakap..so so je kot..

My expectation is very high..tapi last² macam tu je..

Suka part dia twist cite..yang tu memang tak sangka..

Overall..macam tak puas..macam Ogy kata dalam AF:

"Tak cukup..gali lagi dik..gali.."

"Akak tak dapat rasa, dik.."

Haha..saya tak sempat nangis pun..ntah..tapi yang drama memang meleleh air mata.  Terasa di hati..menusuk kalbu.  Emosi yang dicetuskan tak sempat dihayati sebab cepat sangat berubah adegan.  Nape tak buat 2 jam 30 minit masa tayangan?  Kalau lama sikit, sempat la emosi tu dirasai.

Haha..macam pakar filem lak saya ni..padahal x tau pape pun..just point of view dari seorang penonton.

Anyway, Tizz Zaqyah sangat la comel bertudung..kan bagus kalau dia bertudung terus..sweet lagi dari free hair.  Tudung² yang dia pakai pun lawa²..ke sebab orangnya lawa, tu sebab tudung pun jadi lawa..erk..

Sebelum ni saya memang suka Remy Ishak as Adam tapi dalam cite ni jadi x suka lak..saya suka budak lelaki yang jadi mangsa korban pergaduhan budak² tu..comel lak muka dia, watak dia pun saya suka.  Sape eh nama dia.

Mia Sara as always...remain cute n rasa mcam nak peluk² je..

Suara Rahim Razali as narrator best sangat.

And lastly..of course the cinematography..macam memanggil² saya gi sana..cantik sesangat..

Actually saya tingin sangat nak tengok cite Waters for Elephant tapi takde sape nak teman, rasanya dah abih dah kat panggung.  Download je la nanti.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...