..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, February 16, 2009

..movies..

Last Friday..aku tgk 2 movies dlm satu hari..n aku x tdo..terror gak rasa..sbb mmg aku mmg nk tgk sesgt..1st: Eden Lake, 2nd: The Curious Case of Benjamin Button. Dua² cite tu best gila..

Tapi sblm tu..perjalanan ke Sunway Carnival agak mencabar..I decided to drive on that day..masa dok pusing nk parking kt atas Sunway Carnival..tetiba..jammed kt dalam laluan pusing² tu..isk² berpeluh gak..even aku ni..boleh dikatakan ganas gak la bawak kete tapi bila part ni..takut la juga adanya..kalau sume kete bergerak xpe lagi..tetiba sume kete dpn aku stop..aku pn kene tarik handbrake..bila nk jalan balik..kene tekan minyak kuat²..

First attempt..kete aku x kedepan..undur ke blkg..blkg aku lak ada kete..isk..mmg takut gila masa tu..2nd attempt..berjaya..tp kene tekan minyak kuat²..menderum² bunyik..kaki gigil tak kira masa tu...masa nk turun..aku suh Rewl yg drive turun..x berani..masa dlm panggung..gigil x abis lagi..jantung pn dub-dab non-stop..penattt..lps ni nk drive sendiri lagi ke..hmm..akan difikirkan..

---------------------------------------------------------------------------------
::Eden Lake::

Cite ni..pn buat jantung aku dub-dab non-stop..sbb mmg mengerikan..jahat gila budak² yang naik basikal BMX tu..aku dh terlewat 15 minit..tp still leh fhm jln cite..

Cite tentang satu couple ni, Steve n Jenna g bercuti tepi tasik dan diganggu oleh kumpulan budak² nakal naik BMX. At first takat kacau biasa² je..then..budak² ni curi kete+hp+wallet derang..then gaduh²..Steve tertikam anjing budak nakal tu..then budak nakal tu naik geram la..then terus buru couple ni..derang dpt Steve..n derang seksa this guy..toreh² sampai mati then dibakar..mmg ganas..penuh dgn darah cara dia seksa..aku tgk dlm keadaan mata pejam seskit..

Jenna manage to run away..tp dikejar oleh budak² nakal tu..kuat semangat betul la dia..kaki tersadung dgn bende tajam smpai tembus tapak kaki..nyorok dlm tong sampah..muka pn dh hitam legam..tgn dh terbakar skit..still manage to survive..lastly..dia leh larikan diri kuar dari kawasan Eden Lake tu..jmpa sebuah rumah..n dia mintak tolong..tp nasib dia x baik..rumah tu rupa² rumah parents budak² tu..so mestila parents menangkan budak² tu..dh le pulak..Jenna dh terbunuh 2 org kwn² budak nakal ni..dia pn xde prove..ye la dia dh penat gila..ending dia gitu je..mcm x fair.. Muka ketua budak² nakal ni mmg jahat teramat tp sekali tgk mcm Prince Harry..anak Lady Diana..

---------------------------------------------------------------------------------
::The Curious Case of Benjamin Button::

Cite ni cite romantik n unik..dia amik latar zaman dulu²..this guy..Benjamin dilahirkan masa baby dgn fizikal dan ability mcm org tua...mak dia meninggal masa deliver..bapak dia x leh terima hakikat dan letak dia kt sebuah rumah org tua²..dgn duit 18 dollar..

Ada sorang ppuan Negro, Queenie jmpa baby ni..n bela..mmg mcm monster muka dia..as he grows up..dia beransur² jadi muda..kes ni pelik..tp interesting..hehe..masa kecik..dia mmg xleh jln..sbb kaki dia mcm org tua..dia berchenta dgn Daisy smpi dpt anak..tp dia x sanggup nk jaga anak dia sbb takut Daisy takleh jaga dia n anak sekali..sbb dia makin muda..umur 49thn..mcm umur 20-an..hensem tul Brad Pitt..so dia lari bawa diri..utk menikmati kehidupan..n lastly fizikal dia mengecil jadi mcm teenager..masa ni dia dh lupa ingatan..dia x ingat dia sape..then..Daisy yg masa tu dh tua..jaga dia..smpi la dia jadi baby..n terus mati..2 jam 1/2 cite ni..tp mmg best..

I'm not a good narrator..tp mmg best dua² cite ni..hehe..kk..dah..

1 comment:

miz_eda said...

nampak gaya kawan aku ni masih truly deeply madly in love dengan seseorang tu ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...