..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Thursday, March 17, 2011

..mulai hari ni..

Mulai hari ni?

Nak buat apa mulai hari ni?

Focus ye...please focus.

Sekarang ni dah lari focus.

Kesannya?

Target keje ntah ke mana-mana..  Semangat keje ilang.  Datang keje asyik ingat nak makan and nak balik je.  Passion hilang.  Nape gitu eh?  Waduh2..  Abis tu kalau tak keje, nak buat apa?

Satu lagi.  Berat badan makin naik.  Timbang pun naik.  Pakai baju pun ketat.  Pakai seluar pun ketat.  Masa duduk pun terasa lemak membuak2 kat perut.

Mana pegi focus ni?  Hilang??

Hilang pegi mana?  Asyik ingat makan, tgk tv, tdo.  Penyakit malas melanda.

Sebab apa? Sebab takde fokus, tak tuju matlamat.  Matlamat ada tapi tak fokus.

Hish...hish...

Rasa nak bersukaria je..tapi at the end tak best pun rasa.  Tak tau nk buat apa bagi best. Kalau buat keje betul2..fokus..mesti best kan?  Kalau pegi gym ikut schedule pun mesti best kan.  Badan sihat, fit and boleh kurus balik.  Tapi hari ni tak bawak baju salin.

Semangat tu kene datang dari diri sendiri kan.  Tapi rasanya semangat sume tu hilang lepas peristiwa break-up baru ni kot.  Baru ke..rasa dah lama.  Now time to wake up!!!

Takde semangat, tak fokus..diri sendiri yang rugi.

Esok bawak baju gym, pegi keje awal.  Malam ni siapkan perancangan tahun 2011 utk bahagian saya.  Dah ada tapi separuh jalan, ni ha..baru jap tadi boss tegur n tanya mana perancangan tu.  Gerun wooo...  Admit..salah sendiri..huhu.  Malam ni kene siapkan. WAJIB, k.

Esok berkat hari Jumaat..penghulu segala hari..jadilah seorang yang penuh bersemangat dan sentiasa fokus.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...