..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, April 9, 2012

..i lost my watch..

Last Friday, I lost my watch. Sedih sangat sampai tak boleh tgk jam yang lain. Because it's my fav watch. Saya jenis yang memilih sangat kalau beli jam..dan susah sangat dapat yg menepati citarasa dan of course budget.

Lepas habis workout kat gym baru perasan it's missing. Terus upset to the max. Cari² gak kot tercicir kat gym tapi tak jumpa. I call one of the staff in the office yg OT..mintak dia tlg check dalam surau, dalam bilik saya and etc dan malangnya tak jumpa.

I was so upset and on Saturday..berkurung je dalam bilik and watch Desperate Housewives season 8 sampai eps 13 kat laptop..huhu..saje nak distract attention. Saya tak cakap dengan sesape pun about the lost. Nanti kena berleter dgn parents..biasala..then lagi menambah sedih.

On Sunday afternoon, lepas Zohor, I went out to cut my hair and wash them too. Bila upset, camni la cara terapi saya. Bila masuk je dalam kete, tergerak hati nak cari bawah seat...and guess what..I found it. Alhamdulillah. Padahal sebelum ni dah cari tapi tak jumpa..huhu.

I kissed my watch and syukur sangat pada Tuhan. Masa tengah upset tu..cari gak kat net macam mana nak temukan barang hilang..I read Yassin, surah Dhuha 7x, surah Al-Ikhlas 21x dan tak henti2 berdoa.

Terima kasih ya Allah..temukan dengan jam kesayangan saya. Really appreciate it. Love it!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...