..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Thursday, February 26, 2009

..upin & ipin adventure..

K..nk review cite Geng: Pengembaraan Bermula featuring Upin n Ipin..so cute..so funny..so Malaysian..n so..hmm..best la..x rugi tgk..

I just watched the film last night..managed to get couple seat..even dtg lmbt..sbb sume org pakat bawak anak²..so couple seat xde org nk dok la kot..the panggung was 75% full..ramai bebeno org..

And x sangka smlm gak..maskot Upin n Ipin datang..org punyala ramai..esp budak²..n geng Les' Copaque pn datang utk sign autograph..ramai betul org queue nk dpt autograph..aku nengok je la..smbil tunggu Rewl gi beli his fav waffles..last² org x ramai dah queue utk sign..aku lak tergedik skit nk amik poster n get the autograph..n happenned to be that's the last poster..haha..glamer le pulak..xde keje g simpan poster..hmm..nk watpe ye..

We all lewat 4 minit..sbb Rewl queue g beli air lak n 1901 hot dog..aku xnak..sbb plan nk makan kt gerai ikan bawal goreng..dh cakap kt dia smlm..so simpan space dlm perut..
-->> tapi..aku tergoda gak dgn bau 1901 hotdog tu..memula dia offer his tp aku x nak..dh tinggal ciput dia mkn..br aku menyuarakan hasratku..jadi la..dpt gak merasa 1/4 of it..yummy..
---------------------------------------------------------------------------------
::Geng: Pengembaraan Bermula::

Lim n Badrol pegi Kg Durian Runtuh utk jumpa atok Badrol, Tok Dalang. Derang nak g makan durian kat dusun. Rajoo dengan Sapy..lembunya yg power tolong bawak Lim n Badrol pegi dusun..then..Upin n Ipin pn nak ikut.. Akak derang, Kak Ros lak masuk dusun sebab nak cari Upin n Ipin, adik² dia..

Upin n Ipin sangatla comel n nakal..tetiba derang ternmpk a strange creature named Oopet curi n makan durian. Rajoo ni lak leh communicate dgn binatang..so dia faham bahasa Oopet ni..Oopet ni dok cakap..'sisapihi..sasipisi..' n ntah pape bahasa dia..tapi cute sangat..

So misteri hantu durian yang curi durian selama ni dah solved..actually Oopet ni yg curi..Oopet sesat dalam hutan sebab cari mak dia..

Since Lim, Badrol n Ros tgk Upin, Ipin n Rajoo hilang..derang cari la..kat sini la pengembaraan bermula.. Derang jumpa macam²..binatang macam predator la..ular n lintah gergasi la..mmg mendebarkan jugak la..

Last² predator tu actually Singh, pastu another predator is Salleh@Sally@S.I.L.L.Y..seorang mamat lembut..mmg lawak sgt tgk character dia..n boss derang is Pak Mail..derang bertiga ni buat penjualan haiwan liar secara haram..n derang ni la yang tangkap mak si Oopet..

Tok Dalang, Mak Uda(nenek Ros, Upin n Ipin) and Muthu(bapak Rajoo) pegi la cari budak² ni..last² jumpa gak..setelah penat budak² ni lawan n lari dari Pak Mail, Singh n Sally.

Lastly mak Oopet terlepas..n mak Oopet n Oopet dapat kembali ke dunia derang yg penuh warna-warni..Pak Mail n Singh lak tersesat masuk ke dunia tu..hmm..pastu siap la kene dgn mak si Oopet..dulu sape suh tngkp dia..

Oopet was so cute..sume character tu cute² belaka..ayam pn leh joget..boleh challenge Wall-E nih..go Malaysia go! K tamat la citenye..yg aku cite secara ringkas n ikut pemahaman dan bahasa aku le..
---------------------------------------------------------------------------------
So pas tgk cite..hmm..tergaduh pulak..in silent..isk..sbbnya..aku dh mention awal² aku tingin nak mkn ikan bawal goreng..hmm..dia lupa kot..pastu tanya kita nak makan apa..2-3x gak tanya..aku ckp x nak makan..hmm..dia offer makan McD..hmm..hmm..aku angin..hmm..hmm..aku still gak x nak makan..dh stop kete dpn McD dah pn..since x jadi..we all terus balik..

But the matter settled..aku dah mintak maaf..sbb..aku rasa aku salah kot..takpe la..aku x nak gaduh lama²..even smlm..perutku lapar..hehe..xpe..terus tdo..lagipun think +ve..x elok makan lewat malam kan.. He did explain..dia blur sbb x cukup tdo n x ingat apa yg aku cakap mlm sblm tu..

Just a question..aku kah yang bersalah?

6 comments:

miz_eda said...

kat mana nak cari ikan bawal goreng tgh2 malam tu weh?

kalau aku jadi pakcik tu pun aku blur..heh

..owner of a lonely heart.. said...

Ada..kedai tu bukak mlm..hari tu dh pegi..ala..baru pukul 11mlm..sedap oo..panas²..

itawaliza said...

eemm sblm ni kat kampus aku...geng les copaque penah dtg ..
kami jemput suh citer ttg teknologi pembuatan multimedia upin ipin tu..
dah lama dah ....masa tu depa dah promote citer tu...mmg kami dah dok tunggu lama la nak tgk citer tu....sbb masa dia citer kat kami...dia dahtunjuk dulu gezet depa yg best tu....

anyway...cd citer tu dah kuar ke?
nakbeli la yg ori..

..owner of a lonely heart.. said...

oo..ye ke..aku baru tau la kiranya eh..hehe..cd x tau la dh kuar ke belum..rasanya belum la kot..kat cinema lum abis tayang lagi..tgu sat no..

Yan said...

kau ni.. sanggup lapar tu..

..owner of a lonely heart.. said...

Yan..hmm..tu la..dh balik umah..ada gak nyesal skit sbb x grab the offer..McD pn yummy gak..dari lapo n layan perasaan yg ntah pape..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...