..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Thursday, November 3, 2011

..novel M.A.I.D..


Hari ni nak cite tentang novel yang saya baca, tajuk M.A.I.D.  Saya telah terbeli novel ni, a day after my birthday. Harga RM26.00. Mahal jugak bagi saya yang jarang beli novel. Salu pinjam kat library je. Camne saya boleh terjebak beli novel ni...hmm..at first terjumpa website ni... http://www.penulisan2u.my. Ada berjenis² novel dan cerpen dalam tu..saya agak puluhan tapi maybe ratusan. Pilih je nak baca yang mana. Dalam banyak² tajuk..tersuka lak tajuk M.A.I.D. Saya pun start la baca..baca dan baca sampai episod ke 21.

Dia tulis situ, suh beli novel tu untuk baca ending..ceh..ceh..dan ceh. Memula rasa tak bape penting sangat nak tau ending..tapi keinginan membuak². Sebab? Cite tu besttttt..best la sangat. So dah terpegi kedai buku dan terbeli buku tu dan terbaca sampai habis within one week. Tebal jugak..tapi saya baca dari tengah je sebab memang dah tau dah perjalanan cerita.

Banyak sangat mukadimah..meh saya cite sikit apa yang best sangat novel ni. Cite pasal serang budak nama Noorul. Dia kehilangan keje so nak cari keje baru untuk bantu mak di kampung. Dia keje kat Penang, kampung kat Sg Petani je. Tetiba terjumpa keje sebagai maid dengan gaji RM1000. Banyak gak untuk post maid. Rupa²nya dia jadi maid harian pada seorang lelaki muda yang kaya, Harris. Dia tak payah jumpa lelaki tu sebab waktu keje dari pukul 8pg-6ptg time Harris pegi keje. Masalahnya Noorul tak pandai masak langsung so macam mana la dia nak masak untuk Harris. Hmm..memang lawak. Dalam diam² dia jatuh chenta pada lelaki tu walaupun lelaki tu sangatla cerewet sampai dia panggil Mr F, F for Fussy. So semakin lama dia semakin sayang and on the same time geram dengan perangai Mr F. Memang best la bila baca insiden² yang terjadi between both of them. Sweet. What's next? Hmm..takkan nak cite kan..bacala novel tu kat http://www.penulisan2u.my or belila novel tu. Bagi saya memang best la.

5 comments:

linahilmin said...

Salam,
Read it & love it too! :)

..owner of a lonely heart.. said...

Salam..thanks drop by..best kan..rasa mcm nk ulang baca..:)

❤'JoNeMiJa'❤ said...

Seriously... love it too... ^__^

..owner of a lovely heart.. said...
This comment has been removed by the author.
..owner of a lovely heart.. said...

Hi Jonemija..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (68) life (66) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (10) food (10) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) besday (6) new year (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) wordless wednesday (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) fashion (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) motivation (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) tips (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1) youtube (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...