..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Friday, August 15, 2014

..atkins 5th day..

Hari ni Atkins hari ke-5..pagi tadi timbang..after 4 days Atkins..yeah..turun lagi..0.8kg..so total penurunan in 4 days is 2kg. Wow..wow and wow! Orang lain maybe turun banyak lagi dari ni..tapi memang dah besar rahmat dah..at least nampak la figure lain kat weighing scale tu.

Semalam pun last day puasa 6..so hari ni kita raya. Saya makan KFC sambut raya..haha.. Tapi KFC tanpa kulit tepung yang rangup tu ye. Sos dia cicah seskit je. Tak habis pun sepeket. Lepas tu makan coleslaw. Rasanya macam manis and ada gula. Hmm..ok kot..cheat sikit je. Hopefully tak tambah carb banyak sangat.

Malam ni ingat nak kukus ikan salmon, buh brokoli and ratah. Mu hubby makan je dengan nasi. Senang je..hehe.

Secara ringkasnya, menu hari ini adalah:

Friday
Breakfast: Scrambled egg + kobis + capsicum + bawang + udang
Lunch: 2 ketul ayam KFC bahagian dada (dibuang tepung) + 1 cup coleslaw
Dinner: Nak kukus ikan salmon + brokoli

Best..best!!!!
My dream..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...