..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Monday, March 26, 2012

..3 idiots..



Semalam bila tgk tv takde cite best makanya saya pun bukakla cite 3 idiots kat tv..hasil download saya guna torrent. Puas dapat tgk kat tv..besar skit dari laptop kecik itu. Opismate saya, Kak Sha yang suh tengok sebab dia kata bestt...lama dah dia cakap..semalam baru ada kesempatan.

Start tgk kul 11 mlm sampai la kul 2 pagi..3 jam tuuu..tapi yang herannya saya tak ngantuk..ada la seskit terlelap kat satu part ni je.derang nyanyi²..lepas tu mata celik balik. Sebab cite tu best la sesgt..best best best!! Tak pernah tgk cite hindustan camtu. And Aamir Khan is damn cute. Masa ending lak..Aamir Khan is damn handsome. Nak tgk movie yg ada Aamir Khan lagi la..cite apa lagi ye.

Cite ni berbentuk flash back, which is after 10 years..dua orang sahabat ni mencari sorang lagi sahabatnya yang dah lost contact. So baru la start cite flashback tu...tentang persahabatan di antara 3 pelajar Imperial College dalam bidang Engineering..Rancho, Raju dan Farhan. Rancho tu Aamir Khan la as lead actor. Raju tu..nama betul dia Sharman Joshi..minat gak dia ni..rasanya actor baru or saya baru kenal..cute.. Sorang lagi Farhan (R.Madhavan).

Derang ni sangatla nakal..nakal la sesangat..ketua nakal derang, Rancho. Tapi dalam nakal² pun..exam score. Rancho dapat jadi top student. Banyak kali derang nak kene buang kolej oleh dekan kolej, Virus. Dekan ni strict sangat. Tapi banyak peristiwa menjadikan derang selamat dan graduate jugak last sekali. The three of them sangat menghargai nilai persahabatan dan ada nilai murni di situ..suka tolong orang etc. Yang paling bijak mestila Rancho. Rancho ada girlfriend..Pia (Kareena Kapoor) iaitu anak Dekan Virus. Pia pun support Rancho. Dalam cite ni, ada satu tagline yang selalu diguna oleh Rancho, "Aal Izz Well" (All Is Well).

Saya tak reti la nak cite sinopsis...ni saya paste dari http://www.imdb.com/title/tt1187043/.

Farhan Qureshi and Raju Rastogi want to re-unite with their fellow collegian, Rancho, after faking a stroke abroad an Air India plane, and excusing himself from his wife - trouser less - respectively. Enroute, they encounter another student, Chatur Ramalingam, now a successful businessman, who reminds them of a bet they had undertaken 10 years ago. The trio, while recollecting hilarious antics, including their run-ins with the Dean of Delhi's Imperial College of Engineering, Viru Sahastrabudhe, race to locate Rancho, at his last known address - little knowing the secret that was kept from them all this time. 


Cite ni buat saya menitiskan air mata di tengah² malam..di atas pengorbanan..kejayaan..acting yang superbbbb. Overall saya bagi 5 bintang la kat cite ni. Kalau tak salah, TV2 pernah tayang kot sebab cite ni tahun 2009..lama dah..tapi saya baru tengok..kalau ada masa saya nak tengok lagi..memang besttt..

Ni lagu Aal Izz Well...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...