..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, December 9, 2009

..gi gym..

Today is my 3rd jejak kaki ke gym..takleh jadi ni..dah gemuk melampau..aim saya..nak buang sume fat yang ada kat badan ni..standard la..lepas frust..mesti badan saya naik mencanak-canak..sebab untuk mengubat kesedihan..saya makan..makan dan makan...dan inilah hasilnya..

BMI pun dh over..I need to throw away 13kg..untuk dapat ideal weight..kalau 15kg pn ok gak..hehe..leh slim macam erra fazira..haha..

Untuk kesihatan actually..badan ni nak pakai lama..

Kaki dan badan saya sakit semua..ada jugak exercise yang tak boleh buat tadi..siap mintak discount dr personal coach tadi..lawak je..

Tapi kali ni saya bebetul semangat nak loose weight..saya nak buktikan saya BOLEH!

Menyimpang tajuk sikit..saya baru terbaca majalah SOLUSI, Isu No. 14 2009 ..mak beli..pengisian majalah ni sangat menarik..tapi ada satu mutiara kata kat front page yang menarik perhatian saya..

"Kita tidak akan bahagia selagi orang di sekeliling kita tidak bahagia."

3 comments:

Aishah Megahasz said...

Jom kita sama-sama kuruskan badan. Jangan lupa tengok Biggest Loser Asia. Mesti teruja nak kurus :D

JuE said...

go zura go.. heheheh..bg le semangat kt aku sket wehhh

..owner of a lonely heart.. said...

Aishah..jom2..semangat2..dok tgk..tu yg rasa semangat ni..hopefully semangat ni kekal..

Ati..hehe..go Ati go! Nak jadi macam ko dulu..hehe..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...