..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Tuesday, April 29, 2014

..sixth day atkins..

Hari ke-6 ber'atkins'..boleh panggil Atkins lagi ke..erk..sebab saya makan buah. Semalam..sedap punya menyicah. Mak mentua bagi jambu air n mempelam. Harus la makan kan..kalau tak rugiiiii..n kalau biar..busuk je..

So apa dah jadi dengan Atkins saya..yang tak boleh makan buah. Hmm...semalam saya makan laksa Johor..huhu..jap²..meh nak cite..camne leh jadi laksa Johor.

Gini..sebelum decide nak start Atkins..saya ada order laksa Johor kat sorang lecturer ni..*fuyooo..lecturer buat jual² makan..saya?? hampeh..* Order still on..saya pun lupa..alih² pagi semalam dapat whatsapp, laksa Johor saya akan di'deliver' pagi..erk..so how..how..how..n how. Bukan setakat laksa Johor..order jugak sambal tumis ikan bilis utk simpan dlm freezer..pastu dapat lak free donut oreo..3 ketui lagi..sempena promosi katanya.

Haa..macam mana diet saya..huhu..adakah terbabas? Haha..nasib baik saya kuat semangat. Saya tak sentuh pun donut. Laksa Johor tu..balik rumah makan dengan hubby..tapi saya punya without the laksa aka spaghetinye..saya makan kuah berlaksakan timun dan carrot n buh telur rebus. Ok gak kan. Janji takde karbohidrat. Walaupun keinginan membuak² nak makan gak spagheti tu. Sabar...sabar. Nak kurus..nak loose weight. What happen to the donut? Hubby dah le tak makan sangat..so..saya simpan dalam fridge. Hopefully masa cheating day, saya dapat merasa. Lamanya nak tunggu cheating day..alahai. Dalam fridge pun ada seketui lagi durian crepe. Sabarrrrrr.

Hasil kesabaran saya..hmm..not bad la kan..timbang pagi tadi..gigih ni...turun 400gm lagi..alhamdulillah. Yehaaa..rasa nak melompat!! Terus rasa badan ringan..padahal...lots of kilos lagi la untuk dibuang..takpe..sabar..sabar..tahann..you can do it.

So nak kata saya ni buat Atkins sepenuhnya pun idak le kan..cuma saya elakkan karbohidrat. Buah saya makan...tapi yang menyicah kuah rojak tu..erkk...gulaaa tu..hmm..hantam saja la.

Breakfast and lunch hari ni..pagi tadi secara kelam kabut..saya berjaya kukus ikan dori untuk bawak bekal. First time masak ikan dori ni. Ok la..kukus je pun..confirm menjadi..tapi rasanya x sempat simpan untuk lunch la..makan sikit tadi rasa lapo..lunch satgi ada yang pi cari bende lain. Takpe..as long as ia bukannya carbs.

Lalalala..saya adalah happy..lalalala..

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...