..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Tuesday, November 20, 2012

..the diet battle..

Haha..after so many days starting my diet..and I fail..huhu.

Tapi timbang hari ni..turun la another 1kg..so total weight loss is 2kg..sangat lembab ye.

Tu pun sebab pegi senamrobik semalam.

Memang maintain tak makan malam for quite some time..cuma adala 2x terbabas sebab adik nak banje makan tomyam and sekali lagi..ntahla..termakan bende lain selain nasik.

Susah gak ye nak maintain healthy life style. Sekarang ni tingin sangat minum air manis. Memang minum tapi x habis. Agaknye dah terprogram..nak air kosong gak lepas minum air manis. Kat opis memang minum kopi..tapi salu tak abis dan buang. Agaknye nak rasa2 je skit tapi tak abis.

Hai la..berat oh berat..baju semua ketat esp kat punggung. Tangkap gambar pakai seluar tak comel..tapi pakai skirt ok skit la.

Oh punggungku..nape la naik mencanak²..adeh..




Yessssss...ada rupa teddy bear la jugak. Weight loss oh weight losss..teringin nak buat Atkins balik tapi Mr Z tak bagi lak sebab dalam menu tu tak ambik buah. Hmm..kene ikut la cakap dia..ye tak..dia lagi expert. Pesan dia..siang boleh makan la nak makan apa tapi agak² la..cuma jangan makan malam dan buat lunges..part makan malam tu, I started to use at it..tapi lunges..sangat malas ye..

Apa itu lunges? Pergerakan membengkokkan kaki macam gambar di bawah ni..


Khas untuk kecikkan hips and thighs. Dia suh buat malam² sebelum tdo..buat sampai penat. Nak kene start buat la..kene rajin ye..rajinnnnnnnn....

OK dah entry untuk hari ni..tetiba rasa nak u-uh.

2 comments:

hazanis said...

saya pun suka pakai skirt berbanding seluar. btw sangat comel header tu sis. :)

owner of a lovely heart said...

thanks..salu terjah ur blog..suka tgk u..cute..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...