..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Wednesday, December 14, 2011

..gaji baru sbpa..

Blog ini dah bersawang..dan diabaikan..kenapa ye..kenapa? Saya sendiri takleh jawab..huhu.

Di kala ini, di waktu ini..semua penjawat awam teruja dan tertanya² tentang gaji baru sbpa termasuklah diri saya yang kerdil ini. Kerdil ke..huhu. Tak kot. Makin membesar gitu..I gained 3kg..huaaa.

Kk..back to the main topic..gaji sbpa. Saya dapat tau sifir gaji ni macam confirm la...rujuk sini ye. Tapi ini untuk skim F. Skim lain tak sure lak. Anyway credit to http://rzmiesblog.blogspot.com.

Macam mana pengiraan? Mengikut sumber² yang boleh dipercayai..somebody who attend the SBPA meeting in KL yesterday..pengiraan adalah seperti berikut:

Contohnya gaji semasa adalah pada P1T1. Sila amik nilai gaji di P1T2..naik satu tangga gaji. Nilai gaji tersebut dibandingkan dengan jadual sifir baru di sini. Ambik nilai tertinggi yang paling hampir. Sekiranya perbezaan adalah kurang dari jumlah pergerakan gaji semasa, pilih nilai tertinggi yang di sebelahnya.

For example, beza P1T1 dan P1T2 adalah RM100. Sekiranya nilai P1T2 dan nilai gaji terhampir dalam sifir baru adalah kurang dari RM100, maka pilih yang terhampir seterusnya. Begitulah kira²nya.

Pengiraan ini hanya benar buat masa ini setelah mendapat input dari mereka yang terlibat dalam meeting tersebut. Pape pun..baik tunggu yg official kan. Tak lama je lagi..2012 is just around the corner.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...