..something to remind us..


Terima kasih ya ALLAH! Terima Kasih! Alhamdulillah, nikmat yang Engkau berikan kepada ku amat banyak! Syukran ya ALLAH!

Life isn’t about getting and having, it’s about giving and being. ~ Kevin Kruse

Thursday, September 23, 2010

..macam biasa..

"Hari Raya..Hari Raya....Hari Raya akan tiba..jangan kita..jangan kita..jangan asyik berbelanja.."

Lagu kumpulan Sweet September (erk..actually baru google sape yang nyanyi). Saya suka lagu ni..tapi ntah nape tahun tak banyak kali dengar..yang selalu dengar..lagu Pulang di Hari Raya by Noor Kumalasari (ni pun baru google sebab tak tau tajuk..huhu..tapi tau la sape yang nyanyi).

Hari Raya..hmm..xde apa pun yang best..semua macam biasa..biasa dan biasa..cuma tempahan biskut raya banyak lak kali ni..banyak dari salu la..salu tu tak banyak..kali ni..sampai biskut buat untuk makan pun kene beli..lepas raya pun dapat order lagi..hish..takpe..rezeki²..biskut apa tu..hmm..gambar ada dalam camera kat umah..nanti²la upload..

Masa buat biskut tu, rasa tak sedap kat mulut saya sebab dah boring kot..tapi masa sekarang² ni..dok kunyah n puji biskut sendiri..isk..masuk bakul angkat sendiri betul..

Raya saya kat Johor..macam biasa..tolong² kat dapur pun macam biasa..beraya umah sedara mak (sedara saya jugak la tapi saya x bpe nk kenal even dok beraya tiap tahun) kat Johor pun macam biasa..drive sengsorang takde ganti² pun macam biasa..

Masuk keje..keje pun banyak macam biasa..dan mood saya pun macam biasa..kadang ok kadang tak..badan saya pun macam biasa..tak naik tak turun..berisi serupa tu jugak..

Cuma ada usaha dan tekad nak gigih pegi gym untuk kuruskan lagi badan lepas raya ni. Esok la kot nak pegi..hari ni, tak boleh pegi sebab posa.  Hari Selasa lepas dapat pegi sekali..badan terasa penat dan berat tapi best bile peluh kuar..puassss...

Gambar raya sekeping pun xde sebab macam takde mood nak tangkap..so takde la gambar raya..lagipun baju raya pun tak siap..tailor saya tengah sakit jiwa..grrr...cuma pakai baju beli kat Vietnam hari tu..tu pun sib baik beli..kalau tak..beraya la tanpa baju raya..huhu..

Tapi ada beberapa keping gambar saya hari ni kat opis..gambar syok sendiri..




2 comments:

JuE said...

zura..
ko buat biskut raya apa?? rajinnyerr siap amik tempahannn.. kagum toi.. aku ni tiap thn biskut tunjuk ja.. peralatan ada tp xbukak dr kotak pon lg.. wahahaha...

..owner of a lonely heart.. said...

biskut choc chip..ada gambar dlm camera..malas tul nk transfer..kuih tu senang je..main campak²..siappp...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..labella..

kurus (71) life (69) emosi (59) soul food (37) ntah pape (25) lagu (21) movie (20) posa (18) love (16) artis (13) atkins (12) food (10) besday (9) motivation (8) ephyra (7) kahwin (7) volleyball (7) berita (6) new year (6) wordless wednesday (6) 30 days (5) raya (5) tunang (5) umah (5) cuti (4) info (4) ramadhan (4) Marc Jacobs (3) choc chip (3) fashion (3) relaks minda (3) resepi (3) resipi (3) budget (2) drama (2) fahrin (2) kasut clarks (2) korean drama (2) makan (2) quote (2) sale (2) sophie paris (2) tips (2) youtube (2) aerobik (1) ajl (1) aktitviti (1) anwar bebas (1) berlin (1) blogger (1) bonus (1) bunga (1) cantik (1) coach (1) cookies (1) cooking (1) gaji (1) holiday (1) hubby (1) iklan (1) jenjalan (1) jogging (1) keje (1) kenduri (1) korea (1) music (1) my things (1) nangis (1) novel (1) paris (1) pendapat (1) prof muhaya (1) rare (1) rencana (1) sbpa (1) segmen (1) shawl (1) solusi (1) spec n umah (1) sport (1) uk (1) venice (1) vera wang (1) wedding (1) work (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...