.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bahan²:
- 250gm butter
- 1 tin susu pekat manis (505gm)
- 1/2 tin serbuk koko Van Houten
- 1 bungkus biskut Marie (350gm)
- Panaskan butter dalam periuk.
- Bila cair, masukkan susu pekat manis.
- Kacau sampai sebati.
- Masukkan serbuk koko.
- Kacau lagi sampai sebati dan mendidih.
- Bila dah mendidih, masukkan biskut marie yang dah dipatahkan dan tutup gas.
- Siap untuk dimasukkan dalam bekas or loyang, then simpan dalam fridge.
Resepi yang mudah, ringkas, sedap, yummy...dan cepat siap..start buat pukul 7pm..siap pukul 7.30pm..lepas terawih dah boleh makan..next time boleh la saya letak almond chunk lak kan..bagi crunchy..semalam tak sempat beli.
5 comments:
Nampak sedap. Teringat Kak Atikah dulu buat masa kat rumah sewa...hehehehe..
hehe..ada ke dia buat..nape mcm x ingat eh..
memang sedap kek ni.... meh le sini sikit
nak post ke..;)
cube try letak milo @ least 2 cawan dengan ramuan semua tu. lagi lah coklat rasanya. tak caya try
Post a Comment