Wednesday, August 25, 2010

..kek batik biskut marie..

Yehaaaa..kek batik siappp..alhamdulillah..menjadi gak..kene cergas dan bersemangat..kalau tak, apa pun tak menjadi...saya guna resipi yang paling mudah dan ringkas n taraaaa...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Bahan²:
  • 250gm butter
  • 1 tin susu pekat manis (505gm)
  • 1/2 tin serbuk koko Van Houten
  • 1 bungkus biskut Marie (350gm)
Cara buat:
  • Panaskan butter dalam periuk.
  • Bila cair, masukkan susu pekat manis.
  • Kacau sampai sebati.
  • Masukkan serbuk koko.
  • Kacau lagi sampai sebati dan mendidih.
  • Bila dah mendidih, masukkan biskut marie yang dah dipatahkan dan tutup gas.
  • Siap untuk dimasukkan dalam bekas or loyang, then simpan dalam fridge.
Saya bungkus dalam plastik sebab ikut cara dari blog ni.. tempat saya amik resepi.

Resepi yang mudah, ringkas, sedap, yummy...dan cepat siap..start buat pukul 7pm..siap pukul 7.30pm..lepas terawih dah boleh makan..next time boleh la saya letak almond chunk lak kan..bagi crunchy..semalam tak sempat beli.

5 comments:

  1. Nampak sedap. Teringat Kak Atikah dulu buat masa kat rumah sewa...hehehehe..

    ReplyDelete
  2. hehe..ada ke dia buat..nape mcm x ingat eh..

    ReplyDelete
  3. memang sedap kek ni.... meh le sini sikit

    ReplyDelete
  4. cube try letak milo @ least 2 cawan dengan ramuan semua tu. lagi lah coklat rasanya. tak caya try

    ReplyDelete